ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.03
Pulsul zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Bugetul pentru proiectele culturale, majorat cu 2 milioane de lei

Publicat: joi, 7 Iulie 2022 , ora 10.49
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov

Brașovenii se vor putea bucura de 50 de proiecte culturale independente, finanțate prin Ghidul cultural, de către municipalitate.

Aleșii locali au aprobat, în ședință de îndată, majorarea bugetului cu 2 milioane de lei, astfel încât toate propiectele declarate eligibile de către comisia de evaluare să primească bani.

Bugetul inițial, de 3 milioane de lei, acoperea 29 de proiecte.

„După ce la începutul anului a fost o reducere a fondurilor de la 4 milioane, cât fusese propunerea, la 3 milioane, iată că experiența ne arată că avem în Brașov suficient de multe organizații care își doresc să producă cultură și evenimente de calitate pentru comunitate și că am ajuns astăzi să avem 5 milioane alocate, anul acesta, pentru finanțare nerambursabilă pe cultură la Brașov, cea mai mare sumă de până acum. Este anul în care avem cele mai multe proiecte de până acum și, așa cum spuneam, cu cea mai mare sumă. Sperăm să fie doar începutul și Brașovul să devină un standard în acest sens între celelalte orașe din țară. Va fi o vară plină la Brașov și sperăm ca cetățenii să simtă asta și să se resimtă că orașul vibrează”, a precizat viceprimarul municipiului Brașov, Flavia Boghiu.

Printre proiectele suplimentare, cea mai mare finanțare, de 250.000 de lei, o primesc Rockstadt City Fest, Tamtam Festival, Jazzup Peak Festival Folkfest Brașov, Brașov Jazz&Blues Festival și Festivalul Zilelor Culturale Maghiare din Brașov „Țara Bârsei”.

Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului BrașovAdina Chirvasă