ACUM:
23.00
Transilvania by night
Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Trasee de enduro și downhill, în Poiana Brașov

Publicat: miercuri, 13 Iulie 2022 , ora 14.44
Sursa foto: pixabay.com
Sursa foto: pixabay.com

Poiana Brașov se transformă dintr-o destinație dedicată mai mult sporturilor de iarnă, într-o stațiune montană care oferă turiștilor alternative de petrecere a timpului liber în orice anotimp, de la drumeții prin stațiune și până la cățărări sau echitație.

Însă ciclismul este sportul care s-a dezvoltat cel mai mult în ultimii ani în stațiune. Practic, an de an, în Poiana Brașov, se deschid noi trasee dedicate bicicliștilor. Este vorba despre trasee amenajate pentru downhill, dar și de enduro.

Downhill este o ramură a ciclismului care presupune coborârea în viteză pe un traseu cu obstacole naturale sau artificiale, cu rampe. În acest caz, bicicleta este una specială, cu suspensii pe ambele roți.

Enduro este o ramură a ciclismului care presupune o plimbare pe poteci de munte, cu denivelări. Și în acest caz, este necesară o bicicletă de teren, dar mai puțin sofisticată ca cea de downhill.

”Da, mă dau des, undeva la zece ore pe săptămână, mai mult enduro, având bicicleta aceasta. Vine multă lumea din afara orașului și mai ales acuma, odată cu deschiderea Bike Park-ul din Postăvaru,  o să vină cât mai multă lume. Ar trebui să fie echipați cu cască neapărat, genunchiere neapărat și, probabil, o platoșă”, ne-a spus un biker brașovean.

”Să profite cât mai mult de trasee pentru că-s unice în România”, a recomandat un alt pasionat al ciclismului din Brașov.

”Noi suntem mai bătrâni, nu suntem așa de răi, o luăm mai încet, în orice caz să vină cu bicicleta cât mai mulți”, ne-a spus entuziasmat un brașovean. 

Vestea bună pentru iubitorii ciclismului practicat în condiții speciale este faptul că, la Brașov, sunt zeci de firme care oferă spre închiriere biciclete de munte. În plus, dacă doriți să începeți traseul direct din stațiune, autobuzul de Poiană are o remorcă specială pentru biciclete.
Nucu Jalea