ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.03
Pulsul zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

La Brașov, la ieșirea din săli, părerile candidaților la Titularizare au fost împărțite

Publicat: miercuri, 13 Iulie 2022 , ora 21.46
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Proba scrisă a concursului național pentru ocuparea posturilor sau catedrelor din învățământul preuniversitar.

La Brașov, examenul a fost susținut în 4 centre de examen, iar la ieșirea din săli, părerile candidaților asupra dificultății subiectelor au fost împărțite.

"Este primul an pentru mine. Mi-am dorit mult să dau titularizarea o dată în viață. Este foarte greu acum. Nu știu exact cum cred cei care sunt mai tineri și care acum ies de pe băncile școlii, dar mie mi se pare că este un examen unde nu se văd abilități, nu se văd competențe, se vede doar cât poți să reții", ne-a spus una dintre candidate.

"Pot să spun că a fost ușor dacă învățam mai mult... Da, nu prea am avut timp pentru învățat, având 2 servicii, dar m-am descurcat, zic eu, că 7 iese acolo", a mărturist un alt candidat.

"A fost un examen relativ dificil, dar toată lumea se aștepta. A fost o combinație între mult de scris, subiectele relativ dificile, stresul, care, de asemenea, poate să fie un factor. E foarte mult de scris în general la examenul realizare, timpul este foarte limitat. Patru ore sună la un timp foarte mult și chiar și este, dar este foarte obositor în același timp să faci față la toate aceste provocări", ne-a declarat un alt brașovean care a susținut astăzi examenul.

Rezultatele vor fi afișate în 19 iulie, iar în aceeași zi și în următoarea pot fi făcute contestații. Rezultatele finale vor fi publicate în 27 iulie.

Titularizarea este angajarea într-o unitate școlară, pe o perioadă nedeterminată. Pentru a se titulariza, candidații trebuie să obțină minimum nota 7 atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă sau la proba practică, dar și să existe catedră vacantă.

Pentru suplinire, este nevoie de minim nota 5, dar suplinirea înseamnă angajare pe perioadă determinată.

Brașovul are 173 de posturi titularizabile, aproape 400 de posturi pentru suplinire și peste 1300 de fracții de normă, care, combinate, pot forma catedre întregi.

Adina Chirvasă