ACUM:
16.03
Sens unic (continuare)
Urmează:
17.00
Radiojurnal
Apoi:
17.10
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Fosta Bancă Săsească și-a recăpătat strălucirea. Clădirea a fost dezvelită după aproape 3 ani în care a fost în șantier

Publicat: duminică, 24 Iulie 2022 , ora 14.33

Fosta Bancă Săsească, de la intersecția străzilor Republicii și Michael Weiss din Brașov, și-a recăpătat strălucirea de odinioară. A fost dezvelită după aproape 3 ani de șantier, dar nu este accesibilă publicului.

În interior se mai fac ultimele retușuri, care trebuie să se încheie până la finalul lunii. Abia apoi, va fi făcută recepția lucrărilor de reabilitare, iar municipalitatea o va putea prelua.

După preluare, va fi stabilită și o destinație pentru partea care revine municipalității. Construită în 1906, după planurile planurile arhitectului Albert Schuller, clădirea este inclusă pe lista monumentelor istorice de importanță națională.

Lucrările de reabilitare a imobilului, care au început din 2019, au costat peste 17 milioane de lei, cu tot cu TVA, iar finanțarea a fost asigurată de la bugetul local. Imobilul este în proprietatea municipalității din 2011.

Adina Chirvasă