ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Mirosuri dezagreabile în Zărnești din cauza fabricii de hârtie

Publicat: joi, 4 August 2022 , ora 16.24
Sursa foto: Facebook / Primăria Orașului Zărnești
Sursa foto: Facebook / Primăria Orașului Zărnești

Calitatea scăzută a aerului din orașul Zărnești a fost tema dezbaterilor care au avut loc astăzi la sediul Prefecturii Brașov.

Prefectul județului, Cătălin Văsii, i-a convocat pe reprezentanții autorităților responsabile cu sănătatea publică și protecția mediului, pentru a analiza împreună problemele generate de mirosul dezagreabil din oraș.

La reuniune a participat și conducerea fabricii de hârtie din Zărnești.

"Astăzi, la sediul Instituției Prefectului Județului Brașov am organizat o întâlnire cu conducerea companiei (...) din Zărnești, cu autoritățile responsabile de mediu din cadrul județului Brașov, precum și cu conducerea Primăriei Zărnești, reprezentată prin domnul primar, în care am analizat stadiul de conformare a obligațiilor de mediu ale acestei societăți. În urma discuțiilor, conducerea companiei ne-a prezentat planul acesta de conformare. Noua stație de epurare a fost finalizată, un lucru îmbucurător pentru noi și sperăm ca în momentul în care aceasta va fi și funcțională să nu mai avem probleme legate de mediu generate de această companie", a explicat prefectul Cătălin Văsii.

Autoritățile brașovene au atras atenția reprezentanților fabricii de hârtie că trebuie să-și desfășoare activitatea prin respectarea obligațiilor de mediu, astfel încât cetățenii să nu se mai plângă că, într-un oraș de munte precum Zărnești, aerul este greu de respirat.

Sursa foto: Facebook / Primăria Orașului Zărnești

Camelia Vlad