ACUM:
17.10
Sens unic (continuare)
Urmează:
18.00
Buletin de știri
Apoi:
18.05
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Evenimente culturale medievale, în acest weekend, în Piața Sfatului

Publicat: marți, 9 August 2022 , ora 18.47
Sursa foto: Centrul Cultural Reduta
Sursa foto: Centrul Cultural Reduta

Turiștii, dar și brașovenii care trec prin Piața Sfatului la finalul acestei săptămâni, vor avea parte de un târg meșteșugăresc și un festival de muzică veche.

Vineri se deschide prima ediție a târgului „Povești meșteșugărești din Brașovul Medieval”.

Vor fi prezenți peste 20 de meșteri populari din județul Brașov și din țară.

Aceștia vor aduce în atenția vizitatorilor, meșteșuguri medievale, care se practică și astăzi.

“Vor fi acolo două corturi pentru ateliere interactive. Invit pe toți brașovenii și pe toți turiștii care vor trece începând de vineri prin Piața Sfatului, până luni, inclusiv, de Sf. Maria, să viziteze standurile meșterilor și să participe la atelierele interactive unde vor vedea și o doamnă care face tâmplărie în lemn, un lucru mai rar întâlnit, dar și o roată a olarului și multe alte demonstrații meșteșugărești”, a precizat directorul Centrului Cultural Reduta, Adrian Vălușescu.

Un al doilea eveniment cultural va fi organizat în paralel, tot în Piața Sfatului, sâmbătă și duminică.

“Organizăm și cea de-a doua ediție a Festivalului de Muzică Veche, «Corona Old Music», festival care a debutat cu success, anul trecut, cam în aceeași perioadă. Anul acesta îi avem invitați pe Cimpoierii din Transilvania, formația Trei Parale și Huniadi Cantores care vor prezenta trei feluri diferite de muzică veche, inclusiv muzica românească veche ce se cânta în secolele XVI -XVII în târgurile din partea de sud a țării”, a adăugat Adrian Vălușescu.

Cele două evenimente sunt organizate de Centrul Cultural Reduta și Consiliul Județean Brașov, în parteneriat cu Primăria Municipiului Brașov și cu Asociația Creatorilor de Artă Tradițională și Contemporană din Brașov.

Intrarea va fi liberă.

Radio România Brașov FM