ACUM:
14.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
15.00
Buletin de știri
Apoi:
15.05
Sens unic

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

740 de milioane de lei de la bugetul de stat pentru racordarea Aeroportului Internațional Brașov la rețeaua națională de căi ferate

Publicat: joi, 11 August 2022 , ora 9.17
Sursa foto: arhivă / Facebook / Camera de Comerț și Industrie Brașov
Sursa foto: arhivă / Facebook / Camera de Comerț și Industrie Brașov

Guvernul a aprobat ieri indicatorii tehnico-economici privind realizarea conexiunii feroviare cu Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav.

Potrivit proiectului de Hotărâre de Guvern, valoarea totală estimată a investiției este de aproximativ 740 de milioane lei, iar durata de execuție este de doi ani.

Traseul de cale ferată este pe raza județului Brașov și are lungimea totală de 21,5 km.

Investiția presupune dublarea liniei de cale ferată Bartolomeu-Ghimbav- Codlea și electrificarea liniei Brașov-Codlea.

Practic, se face conectarea Aeroportului la stația de cale ferată Ghimbav pe direcția Brașov și la Magistrala feroviară 200 pe direcția Codlea (Sibiu).

Astfel, linia de racord va avea accesibilitate directă în aeroport și dinspre Făgăraș, oferind astfel posibilitatea de conectivitate la aeroport și a pasagerilor din zona Sibiu și Țara Făgărașului, a precizat președintele CJ Brașov, Adrian Veștea.

Racordarea Aeroportului la rețeaua națională de căi ferate urmează să fie realizată cu fonduri europene, prin Programul Operațional de Transport și fonduri de la bugetul de stat, respectiv de la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

Camelia Vlad