ACUM:
7.03
Bună dimineața Transilvania

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

S-a stins Ovidiu Dan Chirilă, fost dirijor și director artistic al Filarmonicii Brașov

Publicat: miercuri, 10 August 2022 , ora 23.49
Sursa foto: Facebook / Filarmonica Brașov
Sursa foto: Facebook / Filarmonica Brașov

S-a stins din viață maestrul Ovidiu Dan Chirilă, fost dirijor și director artistic al Filarmonicii Brașov.

Ovidiu Dan Chirilă și-a început pregătirea muzicală la Liceul de Artă din Brașov, iar apoi a studiat la Conservatorul de Muzică „Ciprian Porumbescu” din București.

De-a lungul carierei, a dirijat orchestrele mai multor filarmonici din țară și străinătate și a fost invitat permanent al pupitrului orchestrei Operei de Stat din Chișinău, între anii 1990-1991.

Totodată, a compus și numeroase piese, fiind nominalizat ca membru al Uniunii Compozitorilor din Germania.

În perioada 1996 – 2004, Ovidiu Dan Chirilă a ocupat funcția de director al Filarmonicii Brașov.

Cu o mare tristețe am aflat astăzi de trecerea la cele veșnice a dirijorului Ovidiu Dan Chirilă. (...) Filarmonica Brașov îi va simți profund lipsa de la pupitrul dirijoral și va păstra mereu în amintire prezența sa caldă și fină cu care ne-a obișnuit de-a lungul anilor. În aceste momente, suntem alături de familia și apropiații maestrului, cărora le transmitem sincere și profunde condoleanțe”, au transmis reprezentanții Filarmonicii Brașov pe pagina de Facebook a instituției.

Sursa foto: Facebook / Filarmonica Brașov

Radio România Brașov FM