ACUM:
17.00
Radiojurnal
Urmează:
17.10
Sens unic (continuare)
Apoi:
18.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

USR Brașov trage un semnal de alarmă asupra calității apei din județ

Publicat: vineri, 12 August 2022 , ora 15.37
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

USR Brașov trage un semnal de alarmă asupra calității apei potabile din județ.

După ce o comisie formată din specialiști a analizat peste 500 de buletine de analiză a calității apei emise de DSP pentru 15 localități din județ, au fost constatate nereguli în peste 95% din cazuri.

Din cauza lipsei instalațiilor de tratare sunt buletine care relevă bacterii, enterococi sau ecoli ce pun în pericol sănătatea cetățenilor.

“Situația este alarmantă. Buletinele sunt neconforme - 95% din ele. Deci, din 520 de buletine, 505 sunt neconforme cu legea, fie pentru că găsim bacterii, enterococi, lipsă dezinfectant. În urma buletinelor de analiză am găsit mii de bacterii, efectiv, colonii de germeni la 22 și la 37 de grade”, a precizat vicepreședintele filialei județene a USR Brașov Horia Motrescu.

Soluția propusă de USR ar fi ca banii care vin către UAT-uri de la Consiliul Județean, din cotele TVA , să fie redirecționați către sisteme performante de tratare și către modernizarea rețelelor.

Până la remedierea situației este absolut necesar ca primăriile să informeze populația despre calitatea apei din fiecare localitate, subliniază membrii USR.


Nucu Jalea