ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Turul din autobuzul etajat are și ghid virtual, de acum

Publicat: marți, 23 August 2022 , ora 13.49
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov

Brașovenii și turiștii care vor merge cu autobuzul etajat care circulă pe traseul expres 20 B se vor putea bucura de servicii de ghidaj prin intermediul unei aplicații de pe telefon, cu o simplă scanare a unui cod QR.

Codurile QR vor fi amplasate pe spătarele tuturor scaunelor din autobuz, iar aplicația va oferi informații despre obiectivele de interes aflate pe traseul Livada Poștei, Piața Unirii, Teatrul Dramatic, Primărie, Bartolomeu, Belvedere, pe Drumul Poienii și retur spre Livada Poștei. Pentru o cât mai bună conectare între informațiile audio și imaginile văzute se recomandă folosirea căștilor audio. Trebuie menționat că prin intermediul acestei aplicații se pot afla informații despre 21 de puncte de atracție turistică, cele mai importante fiind Muzeul Casa Mureșenilor, Turnul Negru, Casa Baiulescu, Poarta Șchei, Poarta Ecaterina, Biserica Neagră și altele”, a precziat purtătorul de cuvânt al RAT Brașov, Silviu Ștefan.

Autobuzul etajat circulă din 6 august, în Brașov și, până acum, aproape 5000 de persoane au călătorit cu el.

Vehiculul are programate plecări, din oră în oră, din Livada Poștei în zilele lucrătoare, între orele 16.00 și 21.00, iar în zilele de sâmbătă, duminică și sărbători legale, între 14.00 și 21.00.

Prețul unei călătorii este de 6 lei, fiind utilizate titlurile valabile pe linia 20.

Există și posiblitatea achiziționării unui abonament zilnic, de 12 lei, care le permite deținătorilor să coboare la orice stație de pe traseu și să viziteze zona respectivă, după care să se urce din nou în autobuzul etajat.

Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov


Adina Chirvasă