ACUM:
11.03
Pulsul zilei
Urmează:
12.00
Radiojurnal
Apoi:
12.10
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Cadrele didactice, invitate la experiențe în natură

Publicat: marți, 13 Septembrie 2022 , ora 16.50
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Cadrele didactice și ghizii de turism sunt invitați să participe la atelierele de educație experiențială în natură organizate de inițiatorii proiectului „Colinele Transilvaniei”.

Scopul este de sensibilizare a comunității asupra valorilor naturale pe care le au destinațiile de ecoturism.

„În 23 septembrie vom avea un asemenea atelier, la Sighișoara. Am mai făcut unul, în luna mai, la 20 km de Sibiu, în satul Nucet, pentru profesorii din zonă, iar acum organizăm pentru profesorii din zona Sighișoara – Mediaș. Pentru profesori sau ghizi sunt niște activități foarte interesante, pe care le pot apoi replica la clasă sau cu turiștii, astfel încât copiii să înceapă să înțeleagă mai bine anumite lucruri: de ce sunt importante niște broscuțe, de ce sunt importante niște gâze, niște fluturi, vietăți pe lângă care noi trecem, dar nu realizăm că dispariția lor poate fi un semnal de alarmă, că natura din jurul nostru se degradează și, în timp, chiar și oamenii vor suferi (…) Mai multe informații despre acest proiect se pot afla de pe pagina de facebook Colinele Transilvaniei”, a explicat managerul de proiect, Cristina Iliescu.

Sursa foto: Radio România Brașov FM

Pentru a facilita înscrierea la aceste cursuri, însoțite de ieșiri pe trasee de interpretare în natură de o zi, invitația a fost trimisă către școli.

O să facem o mică drumeție în jurul Sighișoarei. Este amenajat traseul de interpretare, o plimbare de 4 ore în jurul Sighișoarei, care pornește din oraș. O să facem o mică parte din acest traseu, ca să și vadă la fața locului ceea ce povestim noi de natură și să vadă că pot să iasă cu copiii într-o oră, într-o plimbare foarte scurtă, în care, de exemplu, un profesor de biologie poate să învețe copiii mult mai multe decât dacă stă în clasă”, a adăugat Cristina Iliescu.

Destinația pentru ecoturism „Colinele Transilvaniei” cuprinde zone rurale din localitățile Sighișoara, Mediaș, Sibiu, Făgăraș și Rupea.

Sursa foto: Radio România Brașov FM

Camelia Vlad