ACUM:
18.05
Sens unic (continuare)
Urmează:
19.00
Buletin de știri
Apoi:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Pentru o parte dintre elevii din comuna Mândra școala se face... acasă

Publicat: joi, 15 Septembrie 2022 , ora 22.06
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov

Deși școala a început de două săptămâni, o parte din elevii comunei Mândra stau acasă.

Asta din cauza faptului că nu au cu ce să meargă la școală, dat fiind că trebuie să facă naveta, iar șoferul de microbuz școlar și-a dat demisia chiar din 5 septembrie.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Brașov, unitatea de învățământ are în proprietate un microbuz școlar care se află într-o stare avansată de degradare, „în pofida repetatelor demersuri întreprinse de conducerea instituției pe lângă primăria comunei, autoritate care are în responsabilitate asigurarea cheltuielilor materiale și de funcționare ale instituțiilor de învățământ de pe raza comunei”.

Pentru postul vacantat de șofer, directorul unității școlare, prof. Delia Poparad, a făcut demersurile legale și a primit aprobarea Inspectoratului Școlar Județean Brașov pentru scoaterea la concurs a postului de șofer.

Procedura durează minim 40 de zile.

Reprezentanții IȘJ spun că primarul ar fi avut obligația de a găsi o soluție, dar aceasta nu există.

„Autoritatea publică locală ar fi avut obligația să găsească soluții pentru a asigura transportul elevilor până la finalizarea procedurilor de angajare, dar și de aducere a mijlocului de transport în parametrii tehnici legali, astfel încât să realizeze transportul copiilor în condiții de siguranță deplină. Soluția temporară ar fi fost contractarea de către Primăria Mândra de servicii de transport până la revenirea în normalitate”, au mai spus reprezentanții IȘJ.

Inspectorul școlar general și prefectul județului Brașov cer imperios primarului comunei să se implice în achiziționarea, în regim de urgență, de servicii de transport persoane.

Contactat pentru un punct de vedere oficial, primarul din Mândra, Șerban Taflan a spus doar că el nu comentează. 

Adina Chirvasă