ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Primul ghiozdan și pentru cei din școală privată, pentru că au mai rămas bani și să nu se simtă „discriminați”

Publicat: vineri, 16 Septembrie 2022 , ora 8.17
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov

50 de elevi dintr-o școală privată din Brașov ar putea primi Primul ghiozdan, la fel cum primesc și elevii din școlile de stat.

Cel puțin asta propune primarul municipiului Brașov, Allen Coliban, printr-un proiect de hotărâre care se regăsește pe ordinea de zi a ședinței de marți.

Potrivit Referatului de aprobare, în urma achiziționării pachetelor de rechizite pentru copiii din școlile de stat ar fi rămas un disponibil de 161.000 lei.

Mai mult, argumentează edilul, în acest fel nu s-ar crea „o situație de discriminare” a copiilor înscriși în clasa pregătitoare.

Potrivit edilului, există și o solicitare depusă de către școala privată, în acest sens.

Proiectul trebuie să intre în dezbaterea consilierilor locali și dacă ei își vor da votul vor primi și copiii din privat pachetul de rechizite gratuite.

Reamintim că Primul ghiozdan a pornit în Brașov, în urmă cu mai bine de un deceniu, ca un program social.

În prezent, Primul ghiozdan este în valoare de 200 de lei.

La școala privată amintită, taxa de școlarizare pe care trebuie să o plătească părinții este de câteva mii de euro pe an.

Adina Chirvasă