ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Prima grădiniță nouă din ultimii 10 ani în Făgăraș, ridicată cu sprijinul Armatei americane

Publicat: vineri, 16 Septembrie 2022 , ora 9.37
Sursa foto: Facebook / Gheorghe Sucaciu
Sursa foto: Facebook / Gheorghe Sucaciu

Prima grădiniță construită de la zero, în ultimii 10 ani, în Făgăraș, a fost ridicată cu fonduri din Programul de Asistență Umanitară a Comandamentului European al Armatei SUA.

Unitatea a fost inaugurată în prezența reprezentanților Ambasadei Statelor Unite ale Americii.

Sursa foto: Facebook / Gheorghe Sucaciu

“Suntem foarte încântați că am finalizat această minunată clădire, ce va servi comunității din municipiul Făgăraș. Toată lumea știe despre parteneriatul existent între Statele Unite ale Americii și România, însă această grădiniță este cel mai bun exemplu al legăturii directe dintre oameni. Acest proiect a fost făcut posibil de către Biroul de Cooperare în Domeniul Apărării. Cred că până acum, prin intermediul acestui birou s-au desfășurat proiecte în valoare de două milioane de dolari”, a precizat șeful misiunii SUA în România, Charge D`Affairs David Muniz.

Aceasta este a doua investiție în care municipalitatea din Făgăraș este partener.

Mai exact, Primăria a pus la dispoziție terenul și s-a ocupat de dotare.

Este a doua investiție la care participăm și o preluăm. Prima investiție a fost prin dotarea farmaciei Spitalul Municipal Făgăraș, iar a doua investiție este construire acestei grădinițe, care arată extraordinar. Peste 80 de copii vor învăța aici, a spus primarul Făgărașului”, Gheorghe Sucaciu.

Din noiembrie, aici vor veni 68 de copii, care învață acum în 4 apartamente transformate în grădiniță. Din următorul an, aici vor fi 80 de copii.

Sursa foto: Facebook / Gheorghe Sucaciu

“Intenționăm ca de anul viitor să suplimentăm în planul de școlarizare încă o grupă, nu neapărat în cu predare limba germană, o grupă în limba română. Poate fi și cu program prelungit, de care să se bucure toți copiii și părinții din orașul nostru”, a spus directoarea Grădiniței, Silvia Florea.

Investiția totală s-a ridicat la aproape 1,6 milioane de lei.

Adina Chirvasă