ACUM:
11.03
Pulsul zilei
Urmează:
12.00
Radiojurnal
Apoi:
12.10
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Turiștii nu vor îngheța în camere la iarnă, dau asigurări hotelierii din Poiana Brașov

Publicat: vineri, 23 Septembrie 2022 , ora 16.17
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Confortul clienților este pe primul plan, astfel că nu se pune problema reducerii temperaturilor ambientale în spațiile de cazare, chiar dacă au crescut costurile cu utilitățile, susțin hotelierii din Poiana Brașov.

În majoritatea unităților de turism au fost luate din timp măsuri pentru reducerea risipei prin sisteme de încălzire pentru fiecare cameră.

“Avem turiști în aceasta perioadă. Avem dezvoltat segmentul turismului de conferință și avem un sistem de management al încălzirii, care ne permite corelarea gradului de ocupare cu modalitatea de a da căldură pe fiecare cameră în parte, în funcție de ocuparea acesteia. Acest lucru nu împiedică încălzirea spațiilor publice. Bineînțeles, confortul turiștilor este pe primul plan pentru noi și ne adaptăm în funcție de condițiile atmosferice”, a precizat directorul general al unui hotel de 4 stele din stațiunea brașoveană, Laura Ursu.

Proprietarul unui alt hotel din Poiana Brașov a precizat că deși facturile la utilități au crescut simțitor, prețurile la cazare și la restaurant nu au fost majorate cu mai mult de 15 procente față de aceeași perioadă a anului trecut.

“Cred că orice hotelier a luat în calcul creșterea tarifului. Nu foarte mult. Dacă ne uităm, raportat la 2021, prețurile au crescut undeva la 15% la restaurant și la cazare, valoare indirect proporțională cu creșterea materiilor prime și a facturilor la gaze naturale și la electricitate. Pe turiștii care aleg să vină în Poiana Brașov trebuie să îi așteptăm cu hoteluri de calitate, bine încălzite. Nu putem veni cu motivarea că vom da cu un grad sau două mai puțin pentru că este criză”, a explicat Gabriel Roșca, hotelier.

Gradul de ocupare în unitățile de cazare din stațiunea Poiana Brașov este de aproape 50% în această perioadă, procent datorat în special turiștilor români, dar și din țări precum Germania, Italia și Spania, după cum au afirmat mai mulți hotelieri.

Sursa foto: arhivă

Camelia Vlad