ACUM:
14.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
15.00
Buletin de știri
Apoi:
15.05
Sens unic

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

De astăzi încep anchetele de circulație Origine — Destinație

Publicat: miercuri, 28 Septembrie 2022 , ora 9.05
Sursa foto: Facebook / DRDP Brasov
Sursa foto: Facebook / DRDP Brasov

De astăzi, pe drumurile naționale, expres sau autostrăzi gestionate de Compania Națională de Infrastructură Rutieră încep anchetele de circulație Origine — Destinație.

Acest studiu constituie baza de date statistice pentru determinarea curenților de trafic în scopul orientării investițiilor, alocarea bugetelor și ajustarea strategiilor de dezvoltare.

Potrivit DRDP Brașov, echipaje mixte CNAIR - Poliția Română, în intervalele orare 08:00 - 12:00 și 14:00 – 18:00, vor invita conducătorii de vehicule pe o bandă de rezervă și le vor adresa un set de întrebări, care vor consta în:

- originea plecării în cursa (ex.: București, Zalău);

- destinația cursei (ex.: Suceava, Chișinău);

- scopul călătoriei (ex.: turistic, acasă, loc de muncă, alte scopuri);

- pentru vehicule de transport marfă: felul mărfii;

- pentru vehicule de pasageri: numărul de pasageri.

În județul Brașov vor exista mai multe astfel de puncte în care se vor derula anchetele: pe DN 11, la ieșirea din municipiul Brașov spre comuna Hărman, pe DN1A, la limita cu județul Prahova și pe Varianta Ocolitoare a Brașovului, în zona sensului giratoriu cu drumul județean care face legătura cu comuna Tărlungeni.

Nu vor fi înregistrate datele referitoare la numărul de înmatriculare al vehiculului, numele conducătorului auto sau alte date de identificare, a explicat purtătorul de cuvânt al DRDP Brașov, Robert Elekes.

Mai multe detalii pot fi aflate de pe site-ul CNAIR, cnadnr.ro.

Drumarii spun că se așteaptă ca ca traficul să fie ușor perturbat în zonele de anchetă pentru că vor fi oprite aproape toate mașinile care trec prin postul de anchetă

Sorin Țîrcă