ACUM:
14.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
15.00
Buletin de știri
Apoi:
15.05
Sens unic

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Indemnizația de bunic este cea mai solicitată de părinții care nu mai prind un loc la creșele de stat din oraș

Publicat: miercuri, 28 Septembrie 2022 , ora 14.48
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov

Indemnizația de bunic este cea mai solicitată de părinții care nu mai prind un loc la creșele de stat din oraș.

De la începutul acestui an școlar au fost 30 de solicitări pentru suma de 525 de lei lunar/ beneficiar. Dintre acestea, aprobate au fost 20.

Aceeași sumă este acordată și pentru părinții care au copiii la creșe private, după ce au încercat înscrierea la o creșă de stat.

Însă, din această categorie au fost doar 4 solicitări, dintre care 3 au și fost aprobate.

Bunicii și părinții vor primi banii începând cu octombrie, dat fiind că plata se face cu luna următoare depunerii cererii.

 Sunt anumite condiții ce trebuie îndeplinite pentru a solicita acest sprijin, acordat de municipalitate.

“Părinții sau persoanele îndreptățite să solicite acest ajutor sunt cetățeni români, cetățeni străini sau apatrizi și au domiciliul stabil în municipiul Brașov. Copilul pentru care se solicită ajutorul financiar trebuie să frecventeze o unitate de educație timpurie antepreșcolară acreditată, cu sediul în municipiul Brașov. De asemenea, copilul este înscris pe lista de așteptare la o creșă din sistemul public, iar solicitantul nu a refuzat un loc la creșele din sistemul public sau nu a retras copilul de la una dintre creșele din municipiul Brașov. Pentru anul școlar curent este necesar ca părinții să nu aibă datorii față de bugetul local și, de asemenea, să fie angajați cu contract individual de muncă sau în baza unui raport de serviciu să desfășoară activități independente”, a precizat purtătorul de cuvânt al Direcției de Asistență Socială Brașov, Monica Chelban.

Cât despre bunici, aceștia trebuie să aibă domiciliul în municipiu, să dovedească faptul că sunt apți pentru a îngriji nepotul și să nu aibă datorii la bugetul local.

Aceste două tipuri de prestații se acordă pe bază de cerere, însoțită de documente justificative, la Direcția de Asistență Socială Brașov, sau pe e-mailul instituției dasbv@dasbv.ro.

Documentele sunt listate pe site-ul dasbv.ro.

Adina Chirvasă