ACUM:
13.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
14.00
Buletin de știri
Apoi:
14.03
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Caravana Cinematografică LifeCall pornește la drum în 5 octombrie, de la Brașov, cu „Clouds of Chernobyl – Anul pierdut 1986”

Publicat: sâmbătă, 1 Octombrie 2022 , ora 12.39

Caravana Cinematografică LifeCall pornește la drum în 5 octombrie, în 24 de orașe din România.

Caravana este un prilej de networking, de conectare și de dialog, un moment de descoperire a unor oameni care susțin Viața, dar și o ocazie de a te alătura comunității LifeCall.

Brașovul a fost ales drept punct de plecare al Caravanei Cinematografice LifeCall.

Astfel, iubitorii filmului și nu numai pot urmări un film premiat în Statele Unite ale Americii – filmul de debut al regizoarei Ligia Ciornei – „Clouds of Chernobyl – Anul pierdut 1986”.

Ce este comun între acest film și misiunea LifeCall este însăși viața. Și curajul, nu numai de a aduce până la capăt o sarcină, dar și curajul de a fi alături de femeile care pot trece la un moment dat în viața lor prin ceea ce noi numim «criză de sarcină»”, a precizat Adelina Fronea, președinte al Asociației LifeCall.

La eveniment, pe lângă actori din film și invitați surpriză va fi prezentă și regizoarea Ligia Ciornei.

“M-am întrebat ce s-a petrecut în ‘86 și știam că a explodat centrala nucleară de la Cernobîl (...) Am cercetat anul respectiv, după care mi-am întrebat apropiații, părinții și am ajuns la această poveste: a femeii care e obligată de mama ei soacră să facă întrerupere de sarcină din cauza radiațiilor mari și a fricii care era instaurată în perioada respectivă”, a explicat regizoarea Ligia Ciornei.

Filmul se bazează pe o întâmplare reală și descrie lupta unei mame de a păstra cea de-a treia sarcină, sub presiunea exercitată de familie, explozia de la Cernobîl și a decretului cu numărul 770 dat de Nicolae Ceaușescu împotriva avortului.

Ligia a scris un scenariu incredibil, de la primul draft. Nu pot să fiu decât recunoscătoare că mi-a încredințat acest rol, fiindcă eu, la prima vedere, nu aș fi Irina, femeia aceea vulnerabilă, femeia pe care toată lumea o dă dintr-o parte în alta, dar care are forța ca la un moment dat să pună piciorul în prag și să-și ia destinul în mâini și să-și apere decizia de toți cei din jur. Deci, în aparență nu sunt Irina și îi mulțumesc Ligiei că avut încredere că voi reuși să ajung la Irina așa cum o vedem în film acuma”, a spus actrița Isabela Neamțu.

Accesul la eveniment se face în baza unei donații în valoare de 25 de lei.

Tiketul – Donație se găsește pe eventim.ro / iabilet.ro sau la magazinele Flanco și Diverta.

Valoarea biletului este o donație pentru a susține proiectele LifeCall și, implicit, fiecare femeie însărcinată aflată în criză de sarcină și pruncul ei, pe care asociația LifeCall îi are și îi va avea în grijă.

Mai multe despre acest eveniment, aici: Caravana LifeCall
Mihai Cojocaru