ACUM:
21.00
Party Time by Dj Rux
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Mai mulți brașoveni au ajuns pe mâna oamenilor legii după ce au înșelat o societate americană

Publicat: marți, 11 Octombrie 2022 , ora 18.48

Reprezentanții unei firme de transport aerian din Brașov au ajuns pe mâna oamenilor legii, după ce au înșelat o societate americană căreia i-au promis transportul a 250 de persoane de la New York până în Kazahstan.

Asta în contextul în care firma din Brașov nici măcar nu dispunea de un avion corespunzător pentru un asemenea transport.

Societatea din municipiul Brașov a indus în eroare partenerul american deoarece a prezentat acestuia situații neadevărate, societatea din municipiul Brașov având licențele revocate pentru efectuarea de transport aerian din Statele Unite ale Americii și nedispunând, la momentul semnării contractului și nici până la data la care trebuia efectuat transportul, de un avion apt să efectueze un asemenea transport”, a explicat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, prim-procuror Claudiu Sandu.

Reprezentanții firmei brașovene sunt bănuiți și de spălarea banilor.

Au fost efectuate manopere de disimulare a provenienței ilicite a sumelor de bani, în sensul că o parte semnificativă a acestei sume a fost transferată într-un cont (...) din Statele Unite ale Americii, cu scopul de a efectua închirierea unui alt avion, de către societatea din municipiul Brașov, fără ca partenerul comercial să aibă cunoștință de faptul că acea sumă de bani provenea, de fapt, de la un alt partener, care fusese indus în eroare”, a adăugat prim-procurorul Claudiu Sandu.

Oamenii legii au pus sechestru pe bunurile suspecților.

Sorin Țîrcă