ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Învățământ dual la nivel universitar, la Brașov

Publicat: miercuri, 12 Octombrie 2022 , ora 10.48
Sursa foto: arhivă / Facebook
Sursa foto: arhivă / Facebook

Brașovul vrea să construiască un campus dedicat educației duale la nivel preuniversitar și universitar. Toate acestea în colaborare cu autoritățile din Harghita și Covasna.

După ce a făcut pionierat în învățământul dual la nivel preuniversitar, municipalitatea, în parteneriat cu consiliile județene din Brașov, Covasna, Harghita, Universitatea Transilvania, mai multe colegii tehnice și companii private, și-a propus să treacă la următoarea etapă de dezvoltare a acestui sistem de educație duală, astfel încât un elev care intră pe băncile unui colegiu tehnic să poată urma și facultatea, tot în sistemul de educație duală”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

Pentru ca acest lucru să devină posibil, autoritățile din cele trei județe, Universitatea Transilvania, inspectoratele școlare și oamenii de afaceri vor să formeze a un consorțiu regional care să dezvolte învățământul dual.

De asemenea, se dorește și construirea unui campus pentru învățământul dual, la Brașov, prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

Sorin Țîrcă