ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Educație de mediu, în comunitățile rurale. Modulele vor putea fi accesate de oricine va fi interesat

Publicat: luni, 24 Octombrie 2022 , ora 17.47
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Educație pentru mediu în comunitățile rurale. Aceasta este ținta celor de la Universitatea Transilvania, care derulează un proiect cu fonduri europene, în parteneriat cu Universitatea din Reykjavyk (Islanda), Academia de Studii Economice din București, și Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași.

Ne propunem să dezvoltăm niște module de curs pe care să le încărcăm pe platforma electronică a Universității Transilvania din Brașov și la care cursanții, viitorii potențiali interesați de cursurile noastre vor putea avea acces prin creare de cont. Este un curs de comunicare socială și în comunitățile rurale sustenabile, un curs de calitate a mediului, care să includă și informații despre legislația de calitate a mediului, modul general, un curs de managementul mediului, evaluare impact și risc de mediu. Al patrulea curs este de managementul deșeurilor în comunitățile rurale și aici avem și o parte de legislație dedicată managementului deșeurilor, apoi un curs de resurse de apă și balanța apei pentru comunități sustenabile. Și ultimul curs este un curs de management al proiectelor de mediu. Cred că noutatea proiectului vine din faptul că aceste cursuri vor fi accesibile pe platforma online”, a precizat prof. Camelia Drăghici, manager al proiectului.

O primă prezentare a proiectului în județ a avut deja loc la Prejmer, iar o altă sesiune urmează să se deruleze la Bod.

Proiectul se va încheia în aprilie 2023.

Adina Chirvasă