ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Expoziția ”Găteala capului la sașii din sud-estul Transilvaniei”, de vineri, la Muzeul de Etnografie

Publicat: joi, 27 Octombrie 2022 , ora 11.22

Muzeul de Etnografie Brașov deschide vineri, 28 octombrie 2022, expoziția temporară ”Găteala capului la sașii din sud-estul Transilvaniei”, care va putea fi vizitată până în luna decembrie 2022.

Expoziția prezintă detalii despre piesele și accesoriile folosite de sașii din sud-estul Transilvaniei la găteala capului, parte componentă a costumelor de ceremonial purtate atât la sărbători religioase, cât și cu ocazia riturilor de trecere, precum Confirmarea sau nunta.

Expoziția ”Găteala capului la sașii din sud-estul Transilvaniei” aduce în prim plan costumul săsesc din arealul cuprins între Țara Bârsei și zona Rupea, cu referire la elementele arhaice de găteală a capului și la transformările acestora de-a lungul timpului.

Muzeul de Etnografie Brașov vă invită să le descoperiți și să le admirați la sediul din Bdul Eroilor nr. 21A, de miercuri până duminică, de la 9.00 la 17.00.

Nucu Jalea