ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

25 noiembrie, Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor

Publicat: vineri, 25 Noiembrie 2022 , ora 15.37
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov

25 noiembrie este Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor.

La Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov, peste 100 de femei din județ au cerut ajutor și consiliere, doar anul acesta, în timp ce în anii 2020 și 2021 au fost înregistrate aproape 300 de cazuri de violență domestică.

De trei ani, DGASPC Brașov a înființat un centru specializat pentru victimele violenței domestice, care le asigură acestora protecție împotriva agresorilor și unde le sunt oferite servicii de cazare pentru un an, îngrijire, hrană, consiliere psihologică și juridică, reabilitare și inserție socio-profesională.

În cei 3 ani de la derularea proiectului «VENUS - împreună pentru o viață în siguranță!», de serviciile oferite de locuința protejată Venus au beneficiat 15 femei. Pe lângă serviciile de cazare, aceste persoane au beneficiat și de activitățile grupului de suport și de consiliere vocațională, la momentul părăsirii locuinței toate beneficiarele care nu avea un loc de muncă fiind angajate în câmpul muncii. Proiectul (...) a însemnat însă și înființarea a două servicii complementare, un grup de suport și un cabinet de consiliere vocațională destinate victimelor violenței domestice, de care au beneficiat 94 de persoane”, a precizat purtătorul de cuvânt al DGASPC Brașov, Lidia Mailat.

Pe de altă partă, în această seară, literele de pe Tâmpa vor fi iluminate în culoarea portocaliu, pentru a marca Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor.

Fenomenul, deși reprezintă o încălcare a drepturilor omului, rămâne larg răspândit pe glob.

Data a fost aleasă pentru a comemora asasinarea violentă a trei dintre surorile Mirabal, care au fost ucise în Republica Dominicană în 25 noiembrie 1960, în timpul dictaturii lui Rafael Trujillo, pentru că au avut curajul să critice regimul.

Ruxandra Stoica