ACUM:
13.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
14.00
Buletin de știri
Apoi:
14.03
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Primarul din Zărnești, trimis în judecată de DNA

Publicat: marți, 6 Decembrie 2022 , ora 15.40
Sursa foto: pixabay.com
Sursa foto: pixabay.com

Primarul din Zărnești a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție pentru tentativă de fraudă cu bani de la Uniunea Europeană.

Alexandru Lucian Igrișan a fost trimis în judecată în stare de libertate, sub acuzația că ar fi pus la dipoziția Ministerului Dezvoltării mai multe documente false privind finalizarea unui centru de informare și promovare turistică, în încercarea de a obține, pe nedrept, fonduri nerambursabile de aproximativ 300.000 de lei.

Procurorii anticorupție notează în rechizitoriul trimis instanței că, în cursul anului 2016, în vederea finanțării proiectului "Centrul Național de Informare și Promovare Turistică în Orașul Zărnești", finanțat din fonduri nerambursabile, Alexandru Lucian Igrișan ar fi depus la autoritatea finanțatoare - Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice - mai multe documente false cum ar fi: situații de lucrări, procesul verbal de recepție, raportul dirigintelui de șantier, ce atestau, contrar realității, finalizarea lucrărilor.

"În demersurile sale, inculpatul Alexandru Lucian Igrișan ar fi beneficiat de sprijinul a patru persoane (trei angajați ai Primăriei Zărnești și un diriginte de șantier) care, la vremea respectivă, au întocmit și semnat documentele menționate", arată anchetatorii.

Pe 10 octombrie 2016, urmare a neregulilor constatate, Ministerul Dezvoltării Regioanle și Administrației Publice a reziliat contractul de finanțare fără a efectua nicio plată către Primăria Zărnești, informează DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Brașov.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Radio România Brașov FM