ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din sport Înapoi

Corona Brașov, pentru a patra oară campioana României la hochei pe gheață

Publicat: joi, 6 Mai 2021 , ora 22.34
Corona Brașov a devenit pentru a patra oară campioana României la hochei pe gheață după ce a învins în finala sezonului 2020-2021 rivala Sport Club Miercurea Ciuc cu scorul de 3 la 2 la general. 

Ultima dispută a seriei a avut loc în patinoarul Olimpic din Brașov și a beneficiat de dramatismul ce a caracterizat întreaga finală. 

Brașovenii s-au impus cu 4 la 3 după un meci spectacol. Galben-albaștrii au condus cu 2 la 0 în startul partidei cu reușitele lui McFadden și Gliga dar ciucanii au întors rezultatul la 3 la 2 cu dubla lui Loginov și golul lui Blackwater. 

Finalul de meci a fost unul dramatic cu brașovenii reușind să întoarcă soarta meciului și a finalei cu două goluri într-un interval de 74 de secunde. Primul a punctat Tomas Klempa pentru 3 la 3 iar apoi Cody Fowlie a reușit o acțiune individuală încheiată cu golul de 4 la 3. Elevii lui Dave MacQueen au reușit astfel o revenire incredibilă în finală fiind conduși la jumătatea meciului trei cu 3 la 0 și 2 la 0 la general. 

Brașovenii reușesc astfel o dublă istorică cupă-campionat asigurându-și participarea în Cupa Continentală în această toamnă.
Adrian Susanu