ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din sport Înapoi

Președintele COSR, Mihai Covaliu, a anunțat obiectivele României la Jocurile Olimpice din China

Publicat: joi, 27 Ianuarie 2022 , ora 18.48
Sursa foto: Facebook / Beijing 2022
Sursa foto: Facebook / Beijing 2022

România va participa la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing, între 4 și 20 februarie, cu 22 de sportivi și 12 antrenori, la următoarele discipline: sanie, bob, skeleton, schi alpin, schi fond, sărituri cu schiurile, biatlon și patinaj viteză.

Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, ne-a spus care sunt obiectivele României de la ediția din China:

"Ținând cont că la ediția trecută am fost aproape, locul 7 al Ralucăi Strămăturaru la sanie, îmi doresc să venim cât mai aproape de o medalie. Este foarte greu de spus dacă se poate câștiga o medalie sau să fii aproape, este vorba de sutimi de secundă. Îmi doresc o medalie, după cea din 1968 câștigată la bob. Sper ca sportivii să fie în formă și să se apropie de podium".

Aproape jumătate din delegația României la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing este formată din sportivi și antrenori care studiază sau au învățat la Universitatea Transilvania din Brașov. 16 dintre sportivii și antrenorii lotului național sunt studenți sau absolvenți ai acestei universități.
Radio România Brașov FM