ACUM:
20.10
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)
Urmează:
21.00
iSport
Apoi:
23.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din sport Înapoi

Obiectivul echipei naționale de hochei este menținerea în Grupa A a hocheiului mondial

Publicat: vineri, 8 Aprilie 2022 , ora 13.24
Sursa foto: arhivă / Facebook - Federația Română de Hochei
Sursa foto: arhivă / Facebook - Federația Română de Hochei

Echipa națională de hochei a România va lupta în luna mai pentru menținerea în cel de-al doilea eșalon valoric al hocheiului, în Slovenia unde se vor desfășura meciurile Grupei A din prima divizie.

Până atunci tricolorii pregătiți de Julius Penzes vor participa la un turneu de pregătire în perioada 15-22 aprilie, în Slovacia cu meciuri împotriva Japoniei, Poloniei și Sloveniei.

Naționala revine la Brașov apoi pentru o scurtă perioadă de pregătire înainte de pleca spre Slovenia unde în perioada 3-8 mai vor întâlni reprentantele țării gazdă, a Coreei de Sud,Lituaniei și Ungariei. Obiectivul tricolorilor este menținerea în Grupa A a hocheiului mondial prin evitarea ultimului loc.

"Ar fi, din punctul meu de vedere, istoric. E adevărat că sunt condiții speciale. Lituania este o echipă mai accesibilă. Nu va fi ușor, bineînțeles că are mai multe șanse. Nu știu însă exact cum va sta treaba cu organizarea, cu regulamentul din cauza acestor restricții COVID. Încă este destul de nesigură situația, dar, oricum ar fi, aveam o șansă foarte bună să ne atingem obiectivul", a spus căpitanul echipei naționale și al Coronei Brașov, Roberto Gliga.

Aflate inițial în aceeași divizie cu România, echipele Franței și Austriei au fost promovate în grupa de elită a Campionatului Mondial în dauna Rusiei și a Belarusului, echipe excluse din competitive de Federația Internațională. De asemenea, Lituania a promovat din eșalonul inferior.
Adrian Susanu