ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din sport Înapoi

Liga Campionilor la fotbal va avea un nou format din sezonul 2024-2025

Publicat: miercuri, 11 Mai 2022 , ora 9.24
Sursa foto: pixabay.com
Sursa foto: pixabay.com

Noul sistem vine sub forma unui minicampionat de opt etape cu 36 de echipe, față de 32 de formații care joacă în prezent în faza grupelor, cu șase etape.

Anunțul a fost făcut de UEFA, în cadrul unei reforme controversate menite să ofere mai multe meciuri televiziunilor. Una dintre modificările importante include și două alocări de locuri suplimentare celor mai bune două națiuni europene din sezonul precedent, o plasă de siguranță pentru echipele de top, dar și un al treilea club calificat pentru a cincea națiune din clasamentul coeficienților UEFA, ocupat în prezent Franța.

Primele opt echipe din faza campionat se vor califica automat pentru faza eliminatorie, în timp ce formațiile care vor termina între locurile 9 și 24 vor participa la un baraj în două manșe pentru a-și asigura drumul spre optimi.

Modificări similare de format vor fi aplicate și în UEFA Europa League cu 8 meciuri în faza campionat și UEFA Europa Conference League cu 6 meciuri în faza campionat, iar ambele vor include, de asemenea, 36 de echipe în faza campionat.

UEFA Champions League, UEFA Europa League și UEFA Europa Conference League se vor bucura toate de o săptămână de exclusivitate calendaristică.

Adrian Susanu