ACUM:
20.00
Radiojurnal
Urmează:
20.10
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)
Apoi:
21.00
iSport

Arhivă : Știri din sport Înapoi

Clubul de fotbal Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, sancționat de UEFA pentru rasism

Publicat: joi, 4 August 2022 , ora 9.34

Clubul de fotbal Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a fost sancționat de UEFA cu amendă de 10.000 de euro, pentru rasism.

Forul continental îi acuză pe jucători și suporteri că au folosit un salut asemănător celui nazist la meciul de la Sfântu Gheorghe contra slovenilor de la Olimpija Ljubljana, din Conference League.

Sepsi are și obligativitatea de a lăsa libere 500 de locuri la partida din această seară, cu sedezii de la Djurgarden.

Reacția oficialilor echipei covăsnene a venit imediat. Patronul celor de la Sepsi, Laszlo Dioszegi, a postat o declarație pe contul personal de Facebook:

“Suporterii noștri, care de 11 ani susțin echipa, au început să strige Szentgyorgy, care înseamnă Sfântu Gheorghe, și au făcut cu mâna din inimă spre cer. Ce înseamnă asta? Pur și simplu, de când inima ne bate, de când ne-am născut, până când ajungem în cer, noi suntem suporterii echipei Sepsi OSK și suporterii echipei acestui oraș minunat Sfântu Gheorghe”.

Sepsi OSK va face apel la decizia UEFA.

Laszlo Dioszegi are și un mesaj pentru suporterii care vor fi prezenți la meciul din această seară:

“Să nu mai faceți gestul acesta, decât să cântați Sfântu, Sfântu și să duceți cele două mâini spre cer. Să nu fie cu o singură mână. (...) Ne-au atras atenția că dacă un singur om, acest stadion poate fi închis pentru meciul următor, dacă ne calificăm, sau anul viitor”.

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe va întâlni, în această seară, de la ora 21.00, pe teren propriu, în turul 3 al Conference League, pe Djurgarden, din Suedia.

Radio România Brașov FM