ACUM:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Despre viitorul imunoterapiei oncologice se discută, astăzi, la Constanța

Publicat: vineri, 20 Septembrie 2019 , ora 16.01

Din multe spitale din țară lipsesc medicamentele necesare pentru tratarea bolnavilor de cancer, astfel încât, în prezent, situația tratamentului pentru acești bolnavi este una dezastruoasă, susține brașoveanul Cezar Irimia, președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România.

Pe de altă parte, specialiștii fac demersuri pentru ca în anii următori, terapiile revoluționare să fie accesibile pentru un număr cât mai mare de pacienți.

Astăzi, la Constanța, specialiști din domeniu discută despre viitorul imunoterapiei oncologice - cea mai nouă descoperire în lupta impotriva cancerului. "Nu este o terapie care țintește celulele maligne, ci întărește sistemul imunitar care știe să lupte mult mai bine cu cancerul. Avem câteva terapii inovatoare, introduse în România, dar nu avem acces la toate terapiile care au fost introduse în Europa.", a declarat Cezar Irimia pentru Radio Constanța.

Începând din acest an, la nivel european, au fost aprobate noi tratamente de imunoterapie oncologică pentru anumite forme agresive de cancer pulmonar și cancer de sân.

Bianca Bucă