ACUM:
9.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Mai multe asociații de asigurări lansează campania "Fii treaz la volan!"

Publicat: miercuri, 25 Septembrie 2019 , ora 14.10
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Mai multe asociații de asigurări lansează campania "Fii treaz la volan!", pentru a atrage atenția șoferilor că efectele oboselii sunt similare cu cele ale conducerii sub influența alcoolului.

Asta în condițiile în care unul din patru șoferi afirmă că a ațipit la volan, transmite AGERPRES.

Studiile indică faptul că a conduce după un somn de mai puțin de 5 ore este la fel de periculos ca a conduce sub influența alcoolului. Adică șoferii care pierd între una și două ore din somnul de 7 ore recomandat își dublează riscul de a avea un accident.

Mai mult, să conduci după ce ai fost treaz 24 de ore este similar cu a conduce cu o alcoolemie de 0,10%.

Cu toate acestea, sondajul, la care au participat peste 15 mii de conducători auto, indică faptul că șoferii români, deși conștienți de acest pericol, nu respectă întotdeauna normele de siguranță. Astfel, întrebați dacă se urcă la volan după ce au dormit mai puțin de 5 ore pe noapte, aproape 20%  au declarat că fac acest lucru aproape în fiecare zi, iar alți 39%, de câteva ori pe lună.

Monica Neacșu