ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

CNAS își propune să facă tranziția spre medicina personalizată

Publicat: vineri, 4 Octombrie 2019 , ora 10.08
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Casa Națională de Asigurări de Sănătate își propune să facă tranziția spre medicina personalizată, transformând contractele care iau în calcul raportul cost-volum în unele de tip cost-rezultat.

Asta înseamnă că, pentru a putea fi decontate serviciile medicale, nu va mai fi obligatorie prescrierea tratamentului cu cel mai mic preț, ci va fi posibilă recomandarea unuia adaptat, pentru a obține cel mai eficient rezultat în funcție de condițiile speciale ale fiecărui pacient.

Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, a explicat, în cadrul unui forum pe teme de sănătate, că trebuie urmărită performanța pe întregul lanț al serviciilor medicale.

Vasile Ciurchea a adăugat că bugetul CNAS pentru anul viitor a fost construit în funcție de rezultatele pe care instituția își propune să le obțină și speră că Parlamentul îl va adopta în această formă.

Mihai Cojocaru