ACUM:
9.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

ASF a publicat valorile actualizate ale tarifelor de referință pentru polițele RCA

Publicat: duminică, 13 Octombrie 2019 , ora 19.13
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Autoritatea de Supraveghere Financiară a publicat valorile actualizate ale tarifelor de referință, de care trebuie să țină cont firmele de asigurări care emit polițe RCA, potrivit Radio România Actualități.

Pentru noile tarife publicate pentru un autoturism cu capacitate cilindrică situată între 1.200 și 1.400 de cm cubi, deținut de o persoană cu vârsta între 31 și 40 de ani, noul tarif de referință calculat de ASF este de 685 de lei față de 698 de lei în martie.

În schimb, pentru o mașină cu capacitate cilindrică de peste 2.500 de cm cubi, a unei persoane cu vârsta de maxim în 30 de ani, tariful de referință pentru polițele RCA a crescut de la 1871 la 2.664 de lei.

În ceea ce privește tariful mediu de referință pentru persoanele juridice nu s-au înregistrat variații semnificative față de perioada anterioară, nici pentru autoturisme, nici pentru autovehiculele de transport marfă.

Reprezentanții ASF precizează că nu se poate vorbi în acest moment despre o presiune pe prețul de vânzare al polițelor obligatorii de răspundere civilă auto, fluctuațiile de tarif fiind între o marjă acceptabilă și normale pentru o piață liberă.

Radio România Brașov FM