ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Se împlinesc 4 ani de la tragedia din Colectiv

Publicat: miercuri, 30 Octombrie 2019 , ora 12.37
Sursa foto arhiva Radio România Actualități - Răzvan Stancu
Sursa foto arhiva Radio România Actualități - Răzvan Stancu

Se împlinesc, astăzi, patru ani de la tragedia de la Clubul Colectiv, în care au murit 64 de oameni, iar aproape 200 au fost răniți - dintre care unul s-a sinucis, în urmă cu doi ani.

Dosarul Colectiv a ajuns la Parchetul General în urmă cu trei ani, după ce familiile și prietenii victimelor din club au acuzat autoritățile care au coordonat intervenția după incendiu, de neglijență și ucidere din culpă.

După ce, săptămâna trecută, a apărut o înregistrare video cu intervenția pompierilor la Colectiv, procurorii militari au deschis un nou dosar penal in rem, adică privind faptele de la intervenție.

Începând de anul acesta, 30 octombrie este "Ziua Pacientului cu Arsuri", marcată pentru a conștientiza problemele "marilor arși", încă nerezolvate în țara noastră.

Radio România Actualități va difuza, în această seară, o piesă de teatru și un documentar pe tema tragediei de la Colectiv.

Radio România Brașov FM