ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Amenzi mai mari pentru cei care își deranjează vecinii

Publicat: miercuri, 30 Octombrie 2019 , ora 12.48
Sursa foto romania-actualitati.ro
Sursa foto romania-actualitati.ro

Toți cei care țin petreceri noaptea în blocuri, sau care găuresc pereții la ore în care trebuie păstrată liniștea, vor primii amenzi mai mari, iar dacă acestea se repetă, pot presta chiar și muncă în folosul comunității.

Asta după ce a fost promulgată o lege în acest sens. Potrivit noii legi, amenzile cresc de 3 ori pentru cei care sunt prinși de polițiști că deranjează vecinii. Astfel, cei care dau petreceri noaptea și sunt reclamați de vecini riscă amenzi de la 2.000 la 3.000 de lei, iar dacă acest lucru de repemă în aceiași și riscă și 120 de ore de muncă în folosul comunicății.

Orele de liniște sunt stabilite între 22.00 și 8.00 dimineața, dar și între orele 13.00 și 14.00. În acest interval oricine este deranjat de vecini poate apela la 112 pentru ca poliția să verifice de unde vine zgomotul și pentru a lua măsuri.

Noua lege va intra în vigoare la 90 de zile de la publicarea ei în Monitorul Oficial.

Sorin Secli