ACUM:
7.03
Bună dimineața Transilvania

Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Teatrul Național Radiofonic, la Festivalul Internațional de Dramaturgie Contemporană

Publicat: marți, 12 Noiembrie 2019 , ora 10.49
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Eveniment special în spațiul cultural românesc. Teatrul Național Radiofonic al Radio România participă la Festivalul Internațional de Dramaturgie Contemporană, de la Brașov.

Festivalul, ajuns la ediția aniversară cu numărul 30, aduce, pe scena Teatrului Sică Alexandrescu, spectacole de excepție, ale unor instituții de cultură din țară și din Republica Moldova. Evenimentul se va desfășura în perioada 17-23 noiembrie, iar o secțiune aparte este dedicată teatrului radiofonic.

Acest lucru este posibil în baza unui parteneriat între Teatrul Sică Alexandrescu din Brașov și Teatrul Național Radiofonic din București – Radio România, care va aduce un program de audiții cu public ale unor creații radiofonice realizate după textele unor importanți dramaturgi contemporani sau după scenariile de teatru-document din seria Biografii, memorii, inspirate de oameni cu destine exemplare și de personalități ale vieții culturale.

Aceste audiții vor avea loc zilnic, în perioada 18 – 23 noiembrie, de la ora 17:00, în Sala Studio a Teatrului Sică Alexandrescu și vor fi urmate de dezbateri.

Printre spectacolele prezentate de Teatrul Radiofonic se numără „Cvadratura Cercului”, „Frumoasa adormită și trezită”, „Hronicul și cântecul Marii Uniri”, „George Topârceanu- Amintiri din Marele Război” sau „Ileana – Principesă de România: Călătorie pentru Maica Alexandra”.

Intrarea la toate spectacolele Teatrului Național Radiofonic, din cadrul festivalului de Dramaturgie Contemporană va fi liberă.

Monica Neacșu