ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Vaccinarea gratuită împotriva HPV demarează la începutul anului viitor

Publicat: joi, 21 Noiembrie 2019 , ora 12.50
Sursa foto radiocluj.ro
Sursa foto radiocluj.ro

Vaccinarea gratuită împotriva virusul responsabil de declanșarea cancerului de col uterin- HPV- demarează  la începutul anului viitor și se va efectua la cabinetele medicilor de familie, anunță Ministerul Sănătății.

Vor fi imunizate fetele care au solicitat vaccinarea în anii 2017 și 2018.

Ministerul Sănătății a finalizat licitația pentru achiziția dozelor de vaccin antiHPV, iar primele 20 de mii de doze vor fi distribuite începând de săptămâna viitoare, la direcțiile de sănătate publică.

Potrivit acordului cu furnizorul încheiat pentru o perioadă de 4 ani, numărul dozelor de vaccin poate fi suplimentat până la 2 milioane 100 de mii, în funcție de cerere dar și de derularea campaniei de vaccinare.

Ministerul Sănătății face apel la părinți să solicite informații medicilor de familie cu privire la vaccinarea anti HPV, iar cadrelor medicale le cere să transmită aceste informații transparent și corect solicitantilor.

Radio România Brașov FM