ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Președintele Klaus Iohannis a salutat adoptarea de către Parlamentul European a rezoluției privind comemorarea revoluției din 1989

Publicat: vineri, 20 Decembrie 2019 , ora 13.43
Sursa foto romania-actualitati.ro
Sursa foto romania-actualitati.ro

Președintele Klaus Iohannis a salutat adoptarea de către Parlamentul European a rezoluției privind comemorarea a 30 de ani de la revoluția din decembrie 1989.

El a apreciat că statul român trebuie să acționeze cu celeritate pentru aflarea adevărului despre acele evenimente, iar cei vinovați trebuie deferiți justiției.

Potrivit președintelui, documentul reconfirmă faptul că sacrificiul de atunci reprezintă piatra de temelie a României democratice de astăzi. Amintim că Parlamentul European a adoptat ieri o rezoluție prin care solicită statului român intensificarea eforturilor în vederea elucidării adevărului cu privire evenimentele din decembrie 1989.

De asemenea, se face apel la instituțiile Uniunii Europene și statele sale membre să depună toate eforturile pentru a se asigura că nu vor fi uitate sau repetate vreodată crimele săvârșite de regimurile comuniste.

Radio România Brașov FM