ACUM:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

UE va trece prin cea mai profundă recesiune din istoria sa, reiese din previziunile economice de primăvară

Publicat: miercuri, 6 Mai 2020 , ora 13.44
Sursa foto romania-actualitati.ro
Sursa foto romania-actualitati.ro

Uniunea Europeană va trece prin cea mai profundă recesiune din istoria sa, conform previziunilor economice de primăvară anunțate de comisarul european pentru Economie, Paolo Gentiloni. Potrivit acestuia, economia din zona euro va înregistra o scădere de 7,7% din PIB.


Paulo Gentiloni a explicat că pandemia de COVID-19 a alterat semnificativ previziunile economice, iar analiza arată că recesiunea și recuperarea vor fi inegale în Uniune, potrivit Radio România Actualități.


Comisia Europeană anticipează o posibilitate de revenire a economiei abia spre finalul acestui an și cu doar 6,1% în zona noneuro și cu 6,3 în zona euro.


Comisarul Gentiloni a spus clar că piața muncii va fi profund afectată și că măsurile luate sau anunțate vor limita într-o oarecare măsură pierderea de slujbe. În schimb, nu poate fi evitată o scădere drastică a orelor de muncă.


Comisarul a precizat că sunt anticipate creșteri semnificative ale deficitelor datoriilor publice. De exemplu, România, în analiza comisiei, ar urma să aibă un deficit de cel puțin 8% din PIB.


Previziunile economice de primăvară mai arată că doar câteva țări își vor reveni în ultimul semestru al acestui an, evident, și în funcție de evoluția pandemiei, țări ca, de exemplu, Germania, Austria, Polonia sau Slovacia. Statele care vor suferi cea mai drastică contracție a economiei vor fi Italia, Spania și Franța.

Sursa articol Radio România Actualități 

Radio România Brașov FM