ACUM:
20.00
Radiojurnal
Urmează:
20.10
Pasaj urban (continuare)

Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio România Brașov FM, partener media al Festivalului Internațional de Muzică de la Sibiu

Publicat: miercuri, 19 August 2020 , ora 15.22

Cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Internațional "Hermannstadtfest" va avea loc în perioada 2-4 septembrie, la Sibiu în Habermann Markt.

În această ediție a evenimentului care urmărește să promoveze și să păstreze tradițiile culturale românești, dar și ale altor popoare, va fi adusă în atenția concurenților dar și a publicului, activitatea compozitorilor George Grigoriu, Ionel Tudor, Andrei Tudor, Anton Șuteu și a textierei Andreea Tudor (Andreea Andrei). Președintele juriului este compozitorul Adrian Ordean născut în Sibiu.

Invitații în spectacol vor fi câștigători de trofee din edițiile anterioare și artiști consacrați, iar organizatorii promit o serie de surprize, la fel ca în fiecare an. Printre invitații speciali: Codruț Croitoru & Trupa Taylor, Dominique Simionescu, Denise Ordean,Rodica Popa Comăniciu, Andrei Theodor, Codruța Măgurean, Ana Maria Moldovan.

Totodată, în 2 septembrie va avea loc un recital al Cenaclului "Lumină Lină" condus de preot Cătălin Dumitrean, cu participarea extraordinară a preotului Doru Gheaja.


Evenimentul este organizat de Asociația "Domy Music Star" Sibiu, Palatul Copiilor Sibiu, Asociația Filantropică "Olivia", Arhiepiscopia Ortodoxă Română Sibiu, Radio Trinitas Sibiu, Radio România Regional, Cercul Militar Sibiu, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Sibiu, Agerpress, Facultatea de muzică religioasă din cadrul Universității "Lucian Blaga" Sibiu, Studio Canto Rodica Popa Comăniciu și este cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu și de Consiliul Județean Sibiu.

Intrarea publicului este liberă în limita locurilor disponibile.

Radio România Brașov FM