ACUM:
7.03
Bună dimineața Transilvania

Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

6 brașoveni pentru Comisia Tehnică de Urbanism. Mandatul fiecăruia e de câte 3 luni. Printre ei, și un psiholog

Publicat: marți, 16 Februarie 2021 , ora 19.36

Șase brașoveni au fost selectați pentru a face parte din Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU) a Primăriei, ca reprezentanți ai societății civile.

Fiecare va avea un mandat de 3 luni de zile, pe rând. Inițial, s-au înscris 20 de persoane, dar 6 au fost selectate. Reprezentantul societății civile din comisie va verifica și aviza proiectele de urbanism ale Brașovului.

“Va avea drept de vot, fiind o premieră pentru municipiul Brașov faptul că un loc în comisie îi revine societății civile. Celorlalți aplicanți, care nu vor face parte din comisie, li se va oferi posibilitatea de a face parte din grupuri de lucru, dacă vor găsi domenii de interes pentru ei. Felul în care se iau deciziile legate de cum va arăta orașul nostru trebuie să aibă de-a face cu specialiști și cu felul în care comunitatea își dorește să arate orașul. De aceea Comisia Tehnică este acum compusă din specialiști, de la Ordinul Arhitecților din România, de la Registrul Urbaniștilor din România, precum și reprezentantul societății civile”, a spus viceprimarul municipiului Brșov, Flavia Boghiu.

Cei 6 reprezentanți ai societății civile au profesii diferite: trei arhitecți (dintre care un doctor în urbanism, un specialist în monumente istorice), doi ingineri specialiști în construcții civile (unul specializat și în monumente istorice) și chiar un psiholog.

Adina Chirvasă