ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei

Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Bienala Albastră reunește peste 1000 de lucrări de artă vizuală la Brașov

Publicat: vineri, 15 Octombrie 2021 , ora 14.30
Peste 1000 de lucrări pe zeci de simeze sunt pregătite să fie admirate, timp de o lună, la Brașov.


În perioada 17 octombrie – 21 noiembrie, “Bienala Albastră - Bienala Internațională de Arte Vizuale” pune la dispoziția publicului 20 de galerii de artă și spații alternative din municipiu și zona metropolitană, în clădiri de patrimoniu precum Cetatea Feldioara sau Turnul Alb.

În aceasta perioadă se vor desfășura - pe lângă expozițiile de artă vizuală - și alte evenimente conexe, care să dea acestor vernisaje amploarea cuvenită”, a spus curatorul evenimentului Victoria Țăroi, la emisiunea Pulsul Zilei de la Radio România Brașov FM.

La cea de a II-a ediție a evenimentului vă așteaptă 16 artiști invitați - din țară dar și de peste hotare - aproape 400 de artiști vizuali selecționați aplicanți și două expoziții de colecționar: una care se referă la 100 de ani de grafică românească și cealălaltă care are ca subiect cartea rară cu gravură si ilustrații de Jacques Hérold.


De asemenea, publicul va vizualiza și interacționa cu peste 1000 de opere de artă vizuală din medii variate: pictură, sculptură, grafică, artă textilă, ceramică, sticlă, metal, colaj, fotografie, video-art, instalație, experiment vizual, performance-art, happening, mapping, mixmedia sau multimedia.


Aria tematică a expoziției este: un cumul de crezuri, introspecții si fragmente retrospective.


Deschiderea oficială are loc duminică, de la 16.00, la Galeria 9 de lângă Teatrul ”Sică Alexandrescu”.


Mai multe detali, aici: Bluebiennale

Radio România Brașov FM