ACUM:
7.03
Bună dimineața Transilvania

Știri din Brașov Înapoi

Pârtiile de schi sunt pregătite să-i primească pe amatorii sporturilor de iarnă, dar depind de vreme!

Publicat: marți, 16 Noiembrie 2021 , ora 15.05

Temperaturile în scădere pentru perioada următoare, sub 0 grade C, după cum arată prognoza meteo, pot fi motiv de bucurie pentru amatorii de schi.

Administratorii domeniilor schiabile sunt pregătiți pentru producerea și depozitarea zăpezii artificiale, astfel încât să dea startul noului sezon de schi.

Toate lucrările premergătoare sezonului de iarnă sunt finalizate. Lacul de acumulare este plin, la capacitate maximă. Instalațiile de produs zăpadă artificială au fost revizuite și au fost probate. Totul este funcțional. Practic, dacă mâine ar apărea condiții optime de produs zăpadă artificială, am fi capabili din punct de vedere tehnic și organizatoric ca toate aceste activități să se poată desfășura în condiții normale”, a spus reprezentantul firmei care gestionează întreținerea domeniului schiabil în Poiana Brașov, Dorin Drăgoi.


Dorin Drăgoi a precizat că Primăria Brașov a fost notificată deja că din 23 noiembrie se poate produce zăpada artificială, în prima fază, în partea superioară a masivului Postăvarul.

Și pârtiile din stațiunea Predeal sunt pregătite pentru următorul sezon de schi.

Pentru sezonul care stă să înceapă, și anume 2021 – 2022, s-au făcut o serie de lucrări de îmbunătățire a sistemului de înzăpezire artificală în cadrul domeniului schiabil Predeal: au fost revizionați toți hidranții pentru zăpada artificială, tunurile de zăpadă artificială, s-au făcut lucrări la pârtii legat de rigolarea acestora, renivelarea lor și reînsămânțare cu strat vegetal. Pe parcursul verii au fost cosite toate cele 43 de hectare care asigură domeniul schiabil Predeal și, de asemenea, s-au făcut reviziile la instalațiile de transport pe cablu”, a spus administratorul domeniului schiabil, Mihai Predeleanu.

Astfel, tot de săptămâna viitoare se va putea produce zăpadă artificială și la Predeal, în condițiile unei temperaturi constante pe timpul nopții, în jurul valorilor de - 3 / - 5 grade Celsius, pe primele pârtii care vor fi date în folosință în acest sezon.

Administrațiile locale încă nu au stabilit dacă accesul pe pârtii și la tranpostul pe cablu va fi permis doar cu certificatul verde, așa cum se întâmplă în alte stațiuni similare din Europa. În schimb, operatorii care gestionează activitatea transportului pe cablu spun că tarifele vor fi majorate.

Domeniul schiabil Predeal este domeniu public, dar transporatorul pe cablu este o societate comercială particulară. Drept urmare, din informațiile pe care le avem de la operator, pentru sezonul care urmează vor fi niște cresteri de tarife”, a adăugat Mihai Predeleanu.

În acest moment, potrivit informațiilor afișate pe site-ul operatorului de transport pe cablu din Predeal, urcarea cu telescaunul costă 35 de lei pentru adulți, respectiv 20 lei pentru copii, iar cu teleschiul, 25 de lei pentru adulți și 15 lei pentru copii.

Camelia Vlad