ACUM:
18.05
Sens unic (continuare)
Urmează:
19.00
Buletin de știri
Apoi:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale

Înapoi

Trei pavilioane ale Spitalului de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase Brașov vor intra în patrimoniul Consiliului Județean

Publicat: joi, 23 Martie 2023 , ora 6.53

Mai multe corpuri de spitale din Brașov, aflate în proprietatea Casei Naționale de Pensii, vor trece în patrimoniul administrației județene Brașov.

În ședința Guvernului de miercuri a fost aprobat Memorandumul în acest sens.

"Guvernul României l-a împuternicit pe președintele Casei de Pensii pentru a putea să semneze un contract în care să dea atât terenul, cât și o parte din clădirile care sunt în zona Stejăriș, clădiri pe care s-a intabulat Casa de Pensii și clădiri în care funcționează, în prezent, Spitalul de Pneumoftiziologie", a declarat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.

Astfel, în domeniul public al Consiliului Județean Brașov vor intra pavilioanele I, II și III de la Stejeriș ale Spitalului de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase Brașov.

În prezent, acolo funcționează Secția de Pneumologie Copii, Laboratorul de radiologie și imagistică medicală, respectiv Compartimentul îngrijiri paliative, precum și clădirea administrativă, arhiva și garajele care sunt amplasate pe terenul aferent acestora.

După ce se va încheia procesul de relocare a Spitalul de Pneumologie și Boli Infecțioase la unitatea Mârzescu, clădirile de la Stejeriș, care de zeci de ani n-au mai cunoscut o reparație capitală, vor fi reabilitate, a declarat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.

Camelia Vlad