ACUM:
18.00
Auto Radio (continuare)
Urmează:
19.00
Rockada
Apoi:
20.00
Rockada

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

„Ora magică la naștere” introdusă și la Brașov

Publicat: miercuri, 29 Mai 2019 , ora 9.41

Veste bună pentru mămicile din Brașov. Maternitatea a introdus „Ora magică la naștere", pentru toate brașovencele care aleg să aducă pe lume bebeluși în unitatea sanitară, fie că nasc pe cale naturală, fie prin operație cezariană. „Practic, după naștere, indiferent că este naturală sau cezarian, se aduce mama la copil, la o oră după naștere, stau împreună, se împrietenesc, copilul este pus la sân. Stau o oră, o oră și jumătate și vorbim aici efectiv despre contactul direct între mamă și copil care, până acum, cel puțin la noi, nu exista", a declarat doctorul Mircea Preda, manager al Spitalului de Obstetrică Ginecologie Brașov.

Până de curând, o gravidă care năștea natural stătea 4 sau 5 ore sub supraveghere la sala de naștere, apoi era mutată în salon, iar abia după aproximativ 2 - 3 ore i se aducea copilul. Însă, studiile au arătat că un contact imediat pe piele a mamei cu nou-născutul are efecte benefice foarte mari. „S-a constatat că acest contact precoce între mamă și copil ajută fantastic de mult la dezvoltarea relației afective între mamă și copil și, în plus, ajută foarte mult la alăptat, ulterior", a declarat doctoral Mircea Preda.

Pe lângă „Ora magică", Maternitatea brașov va reintroduce, de la 1 iulie, și „Școala mamei". Aici, viitoarele mămici vor învăța de la medicii unității sanitare tot ce trebuie să știe despre sarcină și naștere dar și cum se îngrijește copilul nou-născut. „Școala mamei" a mai funcționat la maternitatea brașoveană în perioada 2013-2015 și a fost întreruptă în perioada în care vechiul corp al instituției a intrat în reabilitare.

Adina Chirvasă