ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.03
Pulsul zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Parapete între Codlea și Ghimbav

Publicat: miercuri, 19 Iunie 2019 , ora 17.28
Șeful secției Drumuri Naționale, Horia Stancu

2.800 de metri liniari din DN 1 beneficiază de parapete de tip New Jersey, care urmare a unui contract semnat de Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov. Este vorba de porțiunea cuprinsă între orașele Codlea și Ghimbav, unde, în următoarele două săptămâni se vor monta aceste despărțitoare între cele două sensuri de mers. 

Lucrările au fost întârziate mai bine de un an de contestațiile în instanță ale licitației, însă, în urmă cu două săptămâni a fost semnat contractul.

Parapetele care se montează în aceste zile reprezintă doar prima parte a unui contract care se va derula pe durata acestei veri, deoarece, în total, este vorba de peste 7 kilometri de parapete, care vor fi montate în 5 locuri.

Același tip de parapete au fost montate, anul trecut, între Brașov și Hărman. Pe parapete vor fi montate și plăcuțe reflectorizante iar drumarii fac apel la cetățeni să le lase acolo unde sunt montate deoarece au un rol important în reducerea riscului de accidente.

Sorin Țârcă