ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Cerbul de Aur 2019: Un ambasador al culturii și limbii române

Publicat: duminică, 25 August 2019 , ora 19.56
Cerbul de Aur 2019 și-a desemnat câștigătorii. După două zile de concurs, am aflat laureații ediției din acest an.

Marele Trofeu pleacă în Italia, iar organizatorii încep să se gândească deja la următoarea ediție, după cum au afirmat în cadrul conferinței de presă organizată astăzi la sediul Primăriei Brașov. La eveniment au participat Valer Daniel Breaz, Ministrul Culturii și Identității Naționale; Doina Gradea, Președinte-Director General al TVR; George Scripcaru, Primarul Municipiului Brașov; Marian Iulian Rasaliu, Prefect; Adrian Ioan Veștea, Președintele Consiliului Județean Brașov. 

Valer Daniel Braz, Ministrul Culturii și Identității Naționale: „Cerbul de Aur arată România adevărată. Acest eveniment atrage nu doar brașoveni, ci și oameni din toată țara și din străinătate. Am văzut numeroși turiști străini pe străzile din Brașov și în arena Festivalului, mulți dintre ei fredonând piesele.” 

Doina Gradea, Președinte-Director General al SRTv: „TVR este singura televiziune care poate organiza un eveniment de o asemenea valoare, transmis în direct. Cerbul de Aur este un ambasador al culturii și limbii române și vrem să continuăm să-l realizăm la aceleași standarde. Felicit câștigătorii și pot dezvălui din culise că juriul a deliberat până spre dimineață, nu a fost o decizie ușoară, dar și-a asumat-o, așa cum am făcut și noi, cei care am acordat celelalte premii.” 

Marian Iulian Rasaliu, Prefect: „Instituția prefectului a făcut tot posibilul ca lucrurile să decurgă foarte bine. Poliția, Jandarmeria, I.S.U., cu toții și-au făcut datoria, dovadă că în Piață nu a fost niciun incident, deși au fost mii de oameni în zonă. Consider că Cerbul de Aur a ieșit foarte bine, nu bine.” 

George Scripcaru, Primar Brașov: „Este foarte important că și cei din străinătate au văzut acest eveniment, prin intermediul Televiziunii Române. Chiar am avut reacții din străinătate, de la oameni care ne-au transmis că le place Cerbul de Aur. Acest Festival înseamnă foarte mult pentru Brașov și pentru România. A fost o ediție reușită, poate chiar mai reușită ca cea de anul trecut, pentru că am mai îmbunătățit unele aspecte. Cred că am răspuns așteptărilor publiclui și partenerilor. Îi așteptăm pe iubitorii Cerbului de Aur și anul viitor.” 

Adrian Ioan Veștea, Președintele Consiliului Județean Brașov: „Județul Brașov este cea mai importantă destinație turistică, după cum am văzut cu toții și în declarațiile unor invitați din cadrul Festivalului. Ronan Keating a fost încântat de peisajele de la noi și de ceea ce a găsit în Brașov. Acest eveniment a scris o frumoasă pagină de istorie pentru Brașov și pentru România și trebuie să continue.” 

Seara de folclor a Festivalului Cerbul de Aur 2019 va reuni duminică, 25 august, peste 100 dintre cei mai apreciați artiști, în cele trei părți ale spectacolului. Realizat și prezentat de Iuliana Tudor, show-ul începe de la ora 21.10 și va fi transmis live pe TVR 1, TVR HD, TVR Internațional, TVR Moldova și online pe TVR Plus. 

Pe scena din Piața Sfatului, muzica populară românească ne va aminti de vechile cântece ale lăutarilor. Totodată, folclorul tradițional se va împleti cu limbajul muzical modern, dând naștere unui show inedit. 

Irina Loghin, Benone Sinulescu, Nicolae Furdui Iancu, Daniela Condurache, Dinu Iancu Sălăjanu, Nea Dudu, Taraful de la Mîrsa cu Nea Vasile, Floarea Calotă, Iulia Mihai cu Taraful de Caliu, Raluca Radu, Mihai Teacă, Matilda Pascal Cojocărița și Ion Ghițulescu sunt doar câțiva dintre artiștii care ne vor aminti de melodii celebre, acompaniați de Orchestra „Lăutarii” din Chișinău, dirijor maestrul Nicolae Botgros. 

În a doua parte a spectacolului, folclorul pășește în modernitate, cu Loredana și trupa Agurida care vor susține un show electrizant, realizat cu sprijinul Orchestrei „Lăutarii”. Nu vor lipsi surprizele: vor mai urca pe scenă Lidia Buble, Alexandra Ungureanu, Gheorghe Zamfir, iar marea artistă a generației de aur a muzicii lăutărești, Gabi Luncă, va cânta și o melodie nouă, scrisa special pentru acest eveniment.   

Radio Romania Brasov FM