ACUM:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Turcii, interesați de Spitalul Regional, aeroport și înfrățirea Brașovului cu Bursa

Publicat: vineri, 4 Octombrie 2019 , ora 13.26

Turcii sunt interesați să se implice în derularea proiectului Spitalul Regional Brașov, dar și să deschidă linii regulate între Brașov și aeroporturi din Turcia, odată ce aeroportul Brașov va fi operațional.

Acestea au fost principalele teme abordate de delegația turcă, prezentă, joi, la Brașov, unde s-a întâlnit cu prefectul Marian Rasaliu, președintele Consiliului Județean, Adrian Veștea, primarul George Scripcaru și președintele Camerei de Comerț și Industrie Brașov, Silviu Costea.

Din delegația turcă au făcut parte Excelența Sa, doamna Ambasador al Turciei la București, Fusun Aramaz, împreună cu Consiliul de Conducere al Asociației Oamenilor de Afaceri Turci din România (TIAD).

Turkish Airlines este compania de stat a Turciei și este considerată cea mai mare companie aviatică națională din lume, cu zboruri de pasageri în 315 destinații din 126 de țări, și 82 de destinații de transport cargo.

Potrivit președintelui TIAD, Brașovul ar fi cu atât mai atractiv pentru compania aviatică din Turcia cu cât aceasta își dorește o mărire a numărului de zboruri către România, iar aeroportul Otopeni nu a răspuns favorabil ultimei solicitări din partea companiei.

În ceea ce privește segmentul sănătății, partea turcă este, în prezent implicată în proiectul construcției unui spital regional la Constanța, dar ar putea fi interesați să se implice în fazele ulterioare ale proiectului de la Brașov.

Totodată, cele două părți au discutat, la propunerea oficialilor turci și despre un protocol de înfrățire între municipiul Brașov și un oraș din Turcia, propunerea oficialilor turci fiind orașul Bursa, considerat foarte asemănător cu Brașovul.

Pe de altă parte, primarul George Scripcaru le-a propus oficialilor turci deschiderea unui consulat onorific al Turciei la Brașov.

Adina Chirvasă