ACUM:
10.03
Weekend împreună (continuare)
Urmează:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Conferință națională de Ozonoterapie, la Brașov

Publicat: miercuri, 16 Octombrie 2019 , ora 11.38

Peste 400 de medici există în România, care practică ozonoterapia, cu ajutorul căreia se tratează inclusiv pacienții care au cancer, boli  cardiovasculare, de ficat, alergii ori diabet.

Dezvoltată în țara noastră doar în ultimii 15 ani, deși la nivel mondial a fost implementată acum 50 de ani, terapia cu ozon funcționeaza împotriva stresului, oboselii fizice și psihice.

Odată cu activarea celulelor albe și roșii, oamenii se simt întineriți, spun medicii care se strâng, astăzi, la Brașov, în cadrul unei conferințe despre aplicațiile ozonoterapiei în medicină. Conferința este organizată sub patronajul Societății Științifice Române de Oxigen-OzonoTerapie.

Ozonul, spun specialiștii, reduce insomniile, ajută memoria, mărește masa musculară, menține nivelul colesterolului la limite normale, întărește oasele și sistemul imunitar, ajută la curățarea pielii și mărește elasticitatea ei.

Ozonul are efect antiinflamator, antibacterian, antiviral, biostimulant și de activare a microcirculației. Se folosește într-o plajă largă de patologii, cum ar fi diabetul, artrita reumatoidă, hernii de disc sau spondiloza cervicală, după cum ne-a spus Emilia Comșa, medic primar de familie și medic rezident medicină fizică și recuperare.

Ozonul se administrează intravenos, în mușchi sau sub piele, prin infiltrații. O ședință de ozonoterapie poate costa între 100 și 200 de lei. 

Saviana Russu