ACUM:
12.10
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
13.00
Buletin de știri
Apoi:
13.03
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Cetatea Făgărașului, pe locul doi în lume

Publicat: miercuri, 16 Octombrie 2019 , ora 14.41

Cetatea Făgăraș, unul dintre cele mai importante monumente ale țării, ocupă locul doi într-un clasament mondial al celor mai interesante, frumoase și bine păstrate castele și cetăți din lume, realizat de către Hopper, un site de călătorii.

Clasamentul a fost preluat și de jurnaliștii de la Huffington Post. Anual, cetatea este vizitată de peste 100.000 de persoane. 

Cu o istorie bogată de peste 600 de ani, Cetatea Făgăraș a fost locul perfect pentru balurile de altădată, dar a avut și rol de apărare și chiar de închisoare.

Are 66 de încăperi, întinse pe 5 niveluri. Una dintre cele mai importante puncte ale cetății este sala Tronului, redeschisă în 2016, după aproximativ 50 de ani. Restaurarea sa a costat aproape 1.3 milioane de lei, bani din bugetul local.

În interiorul cetății se află și Muzeul Țării Făgărașului. Acolo, vizitatorii pot vedea obiecte de cult vechi de peste sute de ani, straie săsești, obiecte din sticlă,  precum și reconstituirea unei căsuțe tradiționale din satul Drăguș.

Turiștii, dar și făgărășenii, spun că fortăreața a devenit un obiectiv turistic major și este cea mai mare realizare culturală din Țara Făgărașului.

Cetatea Făgăraș este singura cetate din România și din S-E Europei care nu a fost cucerită niciodată prin luptă.

Adina Milea